Marjatta Hilden
3.4.2018

Muistoja opettajakoulutuksesta

Opettajakoulutuksen pääsykokeet, joihin osallistuin, oli keväällä 1987. Niistä muistan ainoastaan sen, että pitäessäni jotakin esitystä aamu kahdeksalta arvosteluraadissa ollut rehtori nukkui istuallaan! Läpäisin kokeet ja vuoden opiskelu alkoi syksyllä.

Opetuksessa oli paljon teoria-aineita sekä näytetuntien pitoa sekä opinnäytetyön tekeminen. Näytetuntien valmistelu oli todella aikaa vievää. Yksi näytetunti piti kirjoittaa etukäteen sanasta sanaan ja oppilaille tehtyihin kysymyksin piti keksiä vastaukset. Kaikenlaista lippu-lappua piti täyttää ja monisteita vääntää moneen kertaan. Homma oli ajoittain melko turhauttavaa, mutta sen kesti, kun tiesi, että opiskelu loppuu keväällä. Opinnäytetyön tein neuleen maalaamisesta. Aihe oli hyvin käytännönläheinen ja selkeä. Sain työni tehtyä annetussa aikarajassa.

Kaikenkaikkiaan opettajakoulutus oli elämässäni merkittävässä roolissa, sillä sen käytyäni sain valita mihin menen töihin. Pääsin kolmeen eri oppilaitokseen valmistuttuani. Käsi- ja taideteollisuusalan opettajilla oli kysyntää tuolloin ja olin siinä ammatissa eläkkeelle jäämiseeni saakka. Opintojani jouduin kuitenkin täydentämään yliopistossa, mutta Wetterhoff antoi hyvän käytännön ammatillisen pohjan, josta jatkaa.

Lisätietoja

Suomen käsityön museo

amanuenssi Seija Hahl

seija.hahl@jkl.fi
014 266 4372
050 311 8886

Pin It on Pinterest